OffNews.bg

Шеф на военно дружество подаде оставка след медийни публикации

Управителят на „Снабдяване и търговия” ЕООД Росица Русева е подала оставка снощи, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Като официални причини за решението на Русева е посочено желанието ѝ "да се сложи край на спекулациите около нейното име и дейността й в дружеството". Росица Русева се оттегля от заемания пост по собствено желание. Министърът на отбраната Николай Ненчев уважил мотивите и прил оставката.

Преди два дни от публикация на в. "Сега" стана ясно, че Русева не е получила допуск до класифицирана информация от Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ). Причините за отказа не се посочват. В отговор от Министерството на отбраната обясниха, че предприятието не борави с класифицирана информация и това не можело да окаже влияние върху работата на Русева. 

Русева е обжалвала отказа, но той е бил потвърден. Отказ до класифицирана информация е получила и заместничката ѝ Галина Димитрова. И двете са активистки на БЗНС, чийто лидер е военният министър Николай Ненчев.