Военна фирма с нов шеф след три рокади за шест месеца

Юлиан Христов 28 януари 2014 в 14:39 3571 0

Военното дружество „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД е с нов шеф, след като досегашният му директор Емил Петров е бил освободен миналата седмица.

Причината е, че не му е даден допуск до класифицирана иформация. По информация на OFFNews причината за отказа е висящо производство в Националната следствена служба (НСлС).

Петров е бил освободен от поста си по взаимно съласие, а мястото му ще бъде заето от заместника му Ваньо Кръстев

Само за няколко месеца дружеството претърпя поредица от рокади. До август 2013 година то се оглавяваше от Валентин Симеонов. Тогава той беше сменен от Ваньо Кръстев, който няколко месеца по-късно беше уволнен от министър Ангел Найденов. На негово място беше назначен Емил Петров, а само седмица по-късно Кръстев беше върнат отново в „Снабдяване и търговия“, но този път като заместник-управител. Сега той отново оглавява дружеството.

Промени в държавното предприятие не бяха мотивирани официално от военния министър, но причината бяха съмнения около нагласен търг за продажбата на елементи от танковете „Майбах“. След проверка на процедурата МО отново стартира търга, а по същото време Кръстев се върна като зам.-управител на дружеството.

"Снабдяване и търговия" е един от основните генератори на приходи на Министерството на отбраната. От финансовия му отчет за 2012 година става ясно, че реализираните от него продажби в размер на повече от 61 млн. лв. Това е в пъти повече в сравнение с 2011 година, когато приходите от продажби са били едва 10 млн. лв.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови