OffNews.bg

Реформаторите: Безобразно е вицето на Жан Виденов да подготвя икономическата програма на Нинова

"Ако социалистите разбираха от икономика, нямаше да са социалисти" - с тези думи Антони Тренчев от Реформаторския блок коментира отговора на Корнелия Нинова, че програмата на БСП щяла да струва на данъкоплатците не 14 милиарда лева, както твърдят от РБ, а „едва" по 1,9 милиарда на година.

Тренчев подчерта, че не може БСП да се хвали с програма, разписана от екзекутора на българските банки и вицепремиер на Жан Виденов Румен Гечев.

"Безобразно е хора, фалирали държавата преди 20 години, днес да се представят за стожери на финансовата и икономическата стабилност. Последната предизборна програма с тези автори преди две десетилетия фалира държавата", добави Тренчев.

По думите на реформатора социалистите предлагат абсурди като увеличаване до 8 милиона души на населението на страната. Отговорното е да се предложат мерки за стимулиране на раждаемостта и подпомагането на семействата с деца, контрира Тренчев и добави, че разбира амбицията на Корнелия Нинова да се представи за поредната „майка на нацията".

Според него тезата на БСП за полицейски управление във всяко село е също невъзможна за реализация и е пълен популизъм. "Разумното е да се назначат до 1000 нови полицаи за справяне с битовата престъпност и средства за такава мярка има гласувани в бюджета за 2017 година", подчерта Тренчев.

Той нарече цинизъм да се говори за приспадане на 50 лева от данъците на гражданите за всяко дете, а в същото време социалистите удобно да избягват проблема с малолетните родилки. "Див популизъм ще нарека предложението на БСП за напълно безплатно здравно обслужване – този рай води в ада", лаконичен бе Тренчев.