OffNews.bg

Москов и Зеленогорски: Подкрепяме правителството, никакви оставки

Не сме говорили нито за развод, нито за брак. Подкрепата за правителството е препотвърдена - ГЕРБ, РБ и ПФ препотвърдиха подкрепата си за кабинета.

Това заяви на брифинг след извънредното заседание на МС здравният министър Петър Москов.

Да, напрежение има - вероятно заради трите кандидатури за президент (на ГЕРБ, РБ и ПФ), но не трябва да излизаме от добрия тон, каза Москов.

„Винаги, когато има изборна кампания, в случая президентска, има и напрежение. И трите парти имат различни кандидатури и това води до напрежение. Никой не е поставял въпроса дали някои подкрепя ГЕРБ. Партиите изразиха подкрепата си към управляващата коалиция“, каза още той.

Извънредното заседание на правителството коментира и съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. 

"Има известно влошаване на комуникацията в управляващата коалиция в парламента. Ще подобрим комуникацията и ще направим всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата", каза той. 

Ако някой си мисли, че ние сме хора, които могат да бъдат подложени на другарски съд, вероятно много се лъже, особено в моя случай. Буквално преди 3 часа имахме заседание заедно с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ. Преценихме кой е удачният дневен ред за това заседание, което ще се случи във вторник. В този дневен ред влизат и трите точки, които са важни за нас – и за анкетната комисия „Белене“, и за Изборния кодекс, и за намаляване на лихвите върху просрочените задължения. В този смисъл във вторник ние ще бъдем на заседанието, подчерта Зеленогорски. 

"Оценяваме ситуацията по следния начин: България е изправена пред изключително тежки предизвикателства, ние смятаме, че трябва да продължим с подкрепата на мнозинството и на правителството. Разбира се, понякога се появяват и искри и ще се появяват и в бъдеще, но нашата оценка е позитивна към нашите министри, към министрите на правителството и не сме чули от никого искане за оставки или за напускане на коалицията. ДСБ са обявили отпреди 1 година, че са в опозиция, а ние сме обявили, че подкрепяме мнозинството и тази управляваща програма, зад която застанахме и зад която се подписахме – това са пет партии. Оттук насетне бъдете спокойни – няма да тласнем България в спирала на предсрочни избори или да дадем властта на БСП и ДПС на тепсия. Това ние няма да го направим", посочи Зеленогорски.