Борисов свика извънредно заседание на правителството

OFFNews 14 октомври 2016 в 16:00 8482 4

Премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на Министерския съвет в 17.30 часа днес. 

На заседанието са поканени и председателите на парламентарните групи на партиите, подкрепящи кабинета. 

Очаква се на извънредното заседание да се коментира готовността на министрите от партньорите на ГЕРБ да продължат да участват в управлението.

По-рано днес Борисов пристигна в парламента, след като депутатите от ГЕРБ провалиха извънредното заседание за отмяна на ваканцията на депутатите, като не се регистрираха. 

Борисов обаче отправи и ултиматум на Реформаторския блок.

"Търпението ми се е изчерпало. Групата иска да преформатирам правителството - или Реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща партия, или довиждане. С какво заслужаваме да ни бият всеки ден по главата", коментира премиерът.

Той добави, че след изборите, ако не са първа политическа сила, ГЕРБ няма да участва в никакво мнозинство след това.

Борисов подчерта, че всички министри от Реформаторския блок били единодушни в гласуванията си в Министерския съвет, а депутатите от РБ говорели друго в парламента.

"Ако Реформаторите искат да участват в управлението, да бъдат единни в парламента, иначе това не е коалиция", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

4

Нострадамус

16.10 2016 в 10:43

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 208 от 12 август 2016 г. за разселване и усядане на ислямистката сган в българските общини. То има един-единствен параграф, останалият текст е НАРЕДБАТА за разселването им. Подписано е от министър-председателят Бойко Борисов. Нито една друга държава-членка на ЕС не е приемала подобен самоубийствен регламент. И, забележете, разселването се урежда с подзаконов акт – Наредба, за да бъде заобиколен българският парламент. http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=106769

18551

3

Нострадамус

14.10 2016 в 17:03

Боко вече търси повод да абдикира от власт защото облаците над сего се сгъстяват. Русия иска МИЛИАРД и СТО милиона до края на годината, ЕС започна да спира крадливите му европроекти, парите в държавата свършват въпреки изтеглените 25 МИЛИАРДА заеми, магарето му Цецка НЯМА да спечели изборите, народа определено започна да негодува от немотията и псевдо-управлението му, ЕС спира евросредствата от 2020г., авторитета му в ЕС и USA рухна след рекета, koйто извърши в полза на Ергодан, мигранти заплашват да залеят България, а тези които са в страната трябва да бъдат настанени в собствени жилища със здравни застраховки, лични лекари и ежемесечни доходи далеч превишаваши средната пенсия за страната и не на последно мясти „личните” му депутати се отвратиха от постоянните простотии, които сътворява ежедневно.

18551

2

Нострадамус

14.10 2016 в 16:44

Tоя изглежда няма да дочака президентските избори, а ще дезертира още преди тях.