OffNews.bg

Мирчев и Стела Николова питат Гешев дали наистина децата му са били с него при взрива

Депутатите от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев и Стела Николова отправиха въпроси към НСО и вътрешния министър Иван Демерджиев за взрива край кортежа на главния прокурор Иван Гешев.

Непосредствено след като медиите информираха за случая, Ивайло Мирчев изпрати въпрос към шефа на НСО каква е причината служителите му да нямат видеорегистратори в автомобилите си. В допълнение Мирчев пита дали ръководството на службата все пак обмисля поставянето на камери, които биха позволили анализ на всеки бъдещ инцидент с кортежа на охранявано лице, уточниха от пресцентъра на ПП-ДБ.

Днес Стела Николова отправи запитване към служебния вътрешен министър Иван Демерджиев дали главният прокурор е бил съпътстван от децата и жена си по време на инцидента. Във въпроса си тя пита кои са били лицата в служебния автомобил при инцидента на 1 май и защо главният прокурор се е движил с кортеж.

Според една от първите медийни публикации, цитираща самия Иван Гешев, семейството му е пътувало с него и децата много са се изплашили. Впоследствие обаче Нова телевизия се позова на свои източници от прокуратурата, според които Гешев не е бил със семейството си по време на инцидента, посочват от пресцентъра на ПП-ДБ/

Вчера говорителят на прокуратурата Сийка Милева отказа да коментира противоречивата информация с мотива, че "няма да навлиза в личното пространство на главния прокурор". Зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров също не пожела да отговори пред медиите дали наистина Гешев е пътувал с жена си и децата си, както се твърдеше първоначално.