OffNews.bg

Михайлов: Никой не иска путинов съветски режим на границата си

Представители на НАТО-вската държава Турция, с която България е коалиционен партньор, не биха искали вероятно до границата си да имат част от путиновия съветски режим, а искат България да остане в ЕС и НАТО. Така водачът на листа на ДОСТ Евгений Михайлов коментира пред Нова тв агитацията от страна на турския министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу, който призова българските изселници да гласуват масово за ДОСТ на изборите на 26 март.

Той заяви, че няма намерение да коментира думите на друг държавник, но обясни, че думите на Мюеззиноглу не са били преведени правилно от българските медии. Михайлов обясни и присъствието на турския посланик Сюлейман Гьокче в предизборен клип на ДОСТ. 

"В предизборния клип, който аз съм гледал, за който се говори, че е показан турският посланик, виждам една група от 1000 души вървящи по път, за да поднесат цветя на паметника на 18 месечната Тюркан. Сред тях е и турският посланик, това ли е осъдителното, да поднесеш цветя на жертви на комунистическия режим. Това ли е престъпното, това ли е осъдителното, вие осъзнавате ли в каква игра вкарвате България вие?", попита Михайлов водещите на сутрешния блок.

Михайлов каза, че не знае да има намеса на Турция в изборите в България и няма официални изявления за това. "Нормално е когато в Турция живеят наши съграждани, насила прогонени от България по време на възродителния процес, мнозинството от българските граждани етнически турци, мюсюлмани, които са жертви на комунистическия режим, на които са сменяни имената насила, които са унижавани, лошо ли е, ако те гласуват против наследниците на комунистическия режим?", попита Михайлов.

Той обясни, че има доверие в програмата на ДОСТ, в която се говори за единна и неделима България, за неприкосновеност на границите и за достойно членство на страната в ЕС и НАТО. 

"Аз знам, че България е член на ЕС и НАТО, коалицията "Обединение ДОСТ", ако прескочи 4-процентната бариера, ще налага политики и ще гласува антикомунистически закони", заяви Михайлов.

Той попита защо, когато български политици ходят "на отчет при Путин", това не е проблем. "Аз съм водач на листа, никак не ми се иска всички ние заедно да станем съпричастни към написването на следващата книга - "България - мирният трофей на Путин", каза още Михайлов.