OffNews.bg

Мерджанов: Кой друг може да се похвали с успехите на Станишев

Бившият лидер на БСП Сергей Станишев не се нуждае от прошка, защото има успехи, с които никой друг политик не може да се похвали, каза пред БНТ председателят на ПГ „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов.

Думите му бяха коментар по вчерашната реч на Станишев, в която той поиска прошка от партийните си другари.

Според Мерджанов досегашния лидер на столетницата не се нуждае от прошка, защото има достатъчно голям принос към развитието на БСП.

„Той не се нуждае от алиби, от оправдание, от прошка. Самият той я е искал неколкократно, но Станишев е човек с достоен принос към БСП за утвърждаването й на европейската сцена. Под негово ръководството БСП постигна две сериозни победи и два пъти успя да състави правителство“, подчерта Атанас Мерджанов.

Според него досегашният председател на левицата има успехи, с които никой друг политик в страната не може да се похвали.

„Тройната коалиция постигна най-значителните резултати във финансово-икономически план за тези 25 години, постигна важна национална цел – членството на България в ЕС. Кой друг от българските политически лидери може да се похвали с такива успехи?“, попита Мерджанов.

Той коментира и качествата на наследника на Станишев – Михаил Миков. Според Мерджанов той има сериозен парламентарен опит и е добре запознат с обстановката в страната, както и с политическата действителност.

„Предимството на Миков е преди всичко в партийния опит, който има, и възможностите, и комуникацията с хората, това са важни достойнства за един лидер“, отбеляза Мерджанов.

Председателят на ПГ на КБ заяви, че левицата има ясна позиция по въпроса с актуализацията на бюджета. Според Мерджанов няма крайна необходимост от ремонт в републиканските сметки.

„Смятам, че тук се създават предпоставки за излишен комфорт на служебното правителство, освен това президентът и мнозинството, което се формира сега в събранието, дават твърде рискови знаци за нарушаване на Конституцията“, подчерта Атанас Мерджанов.