OffNews.bg

Кунева предлага Соломон Паси за кмет на София

Вицепремиерът по европейските политики Меглена Кунева ще предложи Соломон Паси за кандидатура на Реформаторския блок (РБ) за кмет на София.

Това обяви самата Кунева в ефира на радио "К2".

"След номинацията му от нашата структура в район Витоша, ще предложа Соломон Паси за кандидатура на РБ за кмет на София – именно такъв профил за кандидат ще донесе мобилизация на доверието в РБ", заяви вицепремиерът.

Кунева подчерта, че намира за "много подходяща и зряла" кандидатура на Паси за кмет на столицата. Той бил в профила, който реформаторите търсят.

Според Кунева Паси е човек, който "е донесъл резултат за България и ще допринесе за резултат с подчертано европейски профил и за столицата".

Тя подчерта, че уважава настоящия кмет на столицата Йорданка Фандъкова оценява приноса й за реализацията на европейските проекти. Собствена кандидатура на РБ в София обаче била важна за "консолидацията на максимално доверие и подкрепа за реформаторските политики" от гражданите на столицата.

Тя каза още, че коалицията е стабилна както в рамките на управляващото мнозинство, така и в РБ.

"Наша кандидатура ще обедини гласовете вдясно. Като се гласува за ГЕРБ и РБ, се гласува в една посока, на места ще се подкрепяме в ОбС и при кандидатите, но ние сме конкуренти", подчерта Кунева.

Тя коментира и списъците с посетители на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев, като нарече казусът ужасяващ.

"Предоговарянето на кредитите ме отвращава. Да се злоупотребява с привилегия, какъвто е случаят с предоговорените депозити, е отвратително. Корумпирането на закона е последна степен на падението," коментира още вицепремиерът по темата с КТБ.