OffNews.bg

Кънев: Цветанов направи зле изчислен ход

"Според мен никой никого не бламира, това е зле изчислен ход на надпреварване, който не си дава сметка, че може да се тълкува като бламиране на Борисов."

Това обяви в кулоарите на парламента съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев по повод факта, че вчера група народни представители от ГЕРБ, начело с Цветан Цветанов, внесоха промени в Закона за съдебната власт, докато министърът на правосъдието Христо Иванов готви проект, който ще бъде внесен от Министерския съвет в парламента.

"Няма бламиране на министъра. Неведнъж сме казвали - няма реформа на Христо Иванов, на Петър Москов, на Румяна Бъчварова. Ако приемем, че е бламиране, то е бламиране на премиера. Аз искрено вярвам, че в групата на ГЕРБ подобна смелост няма", разясни Реформаторът.

От друга страна, според него, внесените от Цветанов поправки са комплимент към правосъдния министър.

"Той в продължение на няколко години убеждаваше в своите идеи първо неправителствения сектор, после РБ, после партньорите, после целия парламент. Всеки път идеите му бяха обявявани за екзотика. В момента има една, да кажем, забавна надпревара", уточни Радан Кънев.