OffNews.bg

Емил Джасим даде на съд "Блиц", "Пик", "Труд" и "лицето Крачунов"

Членът на Националния съвет на „Да, България!“ Емил Джасим, който е осми в кандидатдепутатската листа на партията в 23-ти МИР в София, дава на съд няколко сайта и един техен служител, заявиха от политическия проект, воден от бившия правосъден министър Христо Иванов.

Джасим заведе днес четири искови молби срещу сайтовете blitz.bg, pik.bg, вестник „Труд“ и "лицето Ивайло Иванов Крачунов" заради разпространяване на неверни и оклеветяващи твърдения за него.

Гражданските искове са по чл.49 и 45 от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) – за нанесени неимуществени вреди. Всеки от тях е за по 4500 лева.

"Причината за делата е, че в  продължение на седмици т. нар. медии публикуваха серия от материали, в които обвиняваха Емил Джасим в „антибългарска пропаганда“ и „гавра“ с исторически личности като Васил Левски, насаждайки по този начин неверни и клеветнически внушения, че не уважава българската историческа памет", заявяват от "Да, България".

Заради акцията на т.нар. медии и техните спекулации Емил Джасим станал обект на обиди и заплахи.

„Движение Да България“ се създаде от хора, обединени от нетърпимостта както към беззаконието, корупцията и бедността, така и към тиранията на всевластна простащина и чудовищни лъжи в политиката и медиите. Убедени, че върховенството на правото ще възтържествува, очакваме произнасянето на българския съд, посочват още от партията на Христо Иванов.