OffNews.bg

Депутатът Недялко Славов: Защо Васил Иванов вади стари данни сега?

Депутатът от ГЕРБ Недялко Славов - замесен в обвиненията за цензура от напусналия Нова тв журналист Васил Иванов като девер на шефката му Дарина Сарелска, заяви, че не се притеснява от изнесените данни. 

Славов написа на страницата си във фейсбук: 

По повод абсурдната ситуация, в която бях замесен, считам за редно да внеса малко яснота!
Не виждам от какво да се притеснявам, нито от изнесените данни, нито от роднинските си връзки!

С Дарина Сарелска сме близки, с брат ми са заедно още от ученическите им години, много преди тя да е журналист, или аз политик! Всеки от нас има своя професионален път и развитие, но никога до момента не е имало взаимно вмешателство в работата ни, нито аз да се меся в нейната, нито тя в моята!

Всъщност роднинската ни връзка е известна в родния ни Златоград, сега просто стана достояние на цяла България!

Абсурдно е да се търси всякакво влияние по тази линия и изнесените твърдения в тази посока са неверни! Никога не съм бил проводник на какъвто и да е натиск върху журналисти и медии!

По повод обществената поръчка, която се цитира, дружеството, което съм управлявал я печели след проведена законна процедура! В нея участват още пет фирми и никоя от тях не е обжалвала! По времето на изпълнението на договора аз не съм заемал политическа позиция, не съм бил нито депутат, нито областен управител, нещо повече ГЕРБ не управлява страната в този период! Няма какъвто и да е конфликт на интереси! Информацията за този договор е публична и тя може да се намери и на сайта на общината и е известна от 2014 година! Защо се вади точно сега е въпрос, върху който разсъждавам и имам своите тези, но следим развоя на събитията! 

Но да се атакува семейството ни по този начин не е приятно! Снимките, които се показаха са от профила ми във Фейсбук! Не смятам, че човек трябва да обяснява за роднините си, но аз се гордея с близките си и семейството си!

Заедно ще удържим и на това изпитание!