OffNews.bg

БСП тръгва на битка срещу "коалицията Плевнелиев - ГЕРБ - ДПС" (галерия)

Октомври не е бой последен, октомври е битка по пътя за една по-добра и по-искрена България и по-отговорно БСП, заяви новоизбраният председател на БСП Михаил Миков на традиционния събор на Бузлуджа.

Той изрази убеденост, че ще спечелят тази битка, напук на десницата и на тези, които се борят срещу лявата идея.

Бузлуджа е знаме, високо в планината, но е и символ на единение и сила да преодолеем трудностите, каза Миков.

Много от тези, които уж разбират от БСП от вън, коментатори, анализатори и неправителствени организации, които всеки ден текат от телевизионните студиа, отричат правото на лява Българя да бъде силата на България. Аз мисля, че БСП, че членовете, че симпатизантите, че ляво мислещите българи ще спрат да вярват на това, което се излива от злонамерените, от тези, които не искат обединяване на българските граждани в защита на техните интереси, заяви Михаил Миков.

Сега сме свидетели на това, че вече има негласна коалиция между президента, ГЕРБ и ДПС и много други сили се присламчват към тях. Тази коалиция не е официална, тя е израз на задкулисието, тя е сделка, сделка за икономически и политически интереси на гърба на хората и за ваша сметка. Няма да допуснем те да ограбят България, заяви досегашният лидер на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Искам да го кажете на всички в България и да убедите хората с факти, с цифри, с реалните неща които се случват в техния живот. Само за последната година правителството излъчено с мандат на БСП, направи за обикновените българи в пъти повече отколкото за 4 години правителството на ГЕРБ, и ние се гордеем с това, каза Станишев.

Той обяви, че днес на Бузлуджа са се събрали над 45 000 души, въпреки дъжда и лошото време.

На събора новият председател на БСП Михаил Миков връчи наградата за лява публицистика "Георги Кирков" на журналиста от вестник "Дума" Александър Симов.

Тази награда е единствената, която някога съм искал, защото се връчва на Бузлуджа, призна Симов.