OffNews.bg

Борисов към ПП-ДБ: С търпение се постига повече, отколкото с инат

С търпение се постига много повече, отколкото с инат.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори през фейсбук на отказа на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" да подкрепи кабинет на бившия премиер, без да адресира към тях посланието си. Отговорът дойде малко след приключването на пресконференцията на ПП-ДБ, на която бе съобщено, че всички партии в новото формирование са подкрепили това решение.

Промяната и демократите обявиха, че ако ГЕРБ-СДС не успее да състави правителство, те като втора политическа сила след вота ще предложат свой кабинет.

Според Борисов обаче партиите трябва да направят крачка назад.

"Единствената задача пред това Народно събрание е съставянето на редовно правителство, каквато и да е цената за партиите", каза той преди няколко дни.

И допълни, че ще покани всички парламентарно представени формации на разговори.

"Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии, която ще успокои и народа, и бизнеса. Нашите естествени партньори са тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген и еврозоната. А всички разговори за политики минават през редовно правителство. Затова за политики ще говорим само с формациите, които решат да участват в редовен кабинет. Обръщаме се към най-голямата, защото това ще е най-добре за хората. На тези избори българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП и ДБ не може. Личните ни чувства нямат никакво значение", коментира тогава Борисов.

Промяната и демократите обаче заявиха, че ще участват в разговори само за политики.