OffNews.bg

Банов отговаря на Йончева: Партийната пропаганда употреби за собствени цели културата

Министърът на културата Боил Банов отговори задочно, чрез фейсбук профила си, на журналиста и депутат от БСП Елена Йончева. Тази сутрин в тв интервю тя заяви, че записът с Банов е автентичен, а БСП разполага със свидетел, който да гарантира това.

Ето какво написа Банов в отговор:

Във връзка с поредните "разкрития" на Елена Йончева

Всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам, на институциите и компетентните органи. За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата. За съжаление, да бъде знаме на това прие да бъде някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева.

За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички. Фалшивите новини, “алтернативните факти” вече ни давят.

Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП. Лъжите са много. За тях не е важна истината, а тази сглобена фалшива новина да се повтаря. Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо.

С уважение,
Боил Банов

Скандалът "Ало, Банов" съм избухна, след като Елена Йончева изнесе в публичното пространство запис, според който Боил Банов, в предишното си качество на заместник-министър на културата, е уредил опрощаване на солидна неустойка на фирмата изпълнител на ремонта на столичното Ларго през 2016 г. Записа БСП извади, след като Елена Йончева бе привлечена като обвиняема за пране на пари, работейски с фирма, свързана с КТБ.