OffNews.bg

"Атака" подава сигнал във ВСС срещу съдията, който осъди Сидеров

"Атака" ще внесе сигнал във Висшия съдебен съвет (ВСС) срещу съдия Теодора Нейчева, която осъди Волен Сидеров за клевета срещу Бойко Борисов и му наложи обезщетение от 200 хиляди лева.

"Атака" ще започне собствено разследване за корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политически поръчки срещу съдия Теодора Нейчева.

"Припомняме, че съдия Теодора Нейчева беше командирована от Разград в Софийски градски съд и без конкурс започва работа в СГС. Назначението й е лично от приятелката на Цветан Цветанов Владимира Янева, която е председател на Софийски градски съд, като специално за Нейчева Янева иска закриване на щата в Разград и откриване на такъв в СГС. Преди това Нейчева прави серия неуспешни опити да бъде назначена в СГС", казват в подкрепа на твърденията си от партията.

"Явно с постановената присъда Нейчева се е отблагодарила на своите покровители Цветанов и Борисов, които я назначиха на работа в СГС", пишат от "Атака".

От националистическата партия посочват още, че Нейчева не се е съобразила с факта, че изнесените от Сидеров данни са информации от медиите, а не негови лични твърдения.

По-рано днес стана известно, че СГС е осъдил Сидеров за нанесени неимуществени вреди на Бойко Борисов с твърденията, че лидерът на ГЕРБ покровителства и пряко се е облагодетелства от канали за проститутки, канали за наркотрафик, контрабанда и че в резултат на тези дейности е получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява".