OffNews.bg

''Необходиму'' и ''съвмесна''. Кой неграмотник пише така в документ в КЗП?

"Съвмесна проверка ако е необходиму с [не се чете]". Този неграмотен текст е написан на ръка към постъпила жалба в Комисията за защита на потребителите. Читател на OFFNews.bg ни изпрати документа на редакционната поща.

Вероятно ръкописният текст с 4 правописни грешки отразява решението на ръководството на КЗП какво да се предприеме по жалбата. Документът има входящ номер и печат на комисията.

От снимката на документа сме заличили нещо като подпис към ръкописното решение, както и данните за подателя и фирмата, срещу която се жалва. Внимание в случая привлича именно правописът, който проличава от едно кратко изречение: "съвмесна", "необходиму", липсата на пунктуация.

На 20 септември миналата година служебното правителство отстрани ръководството на Комисията за защита на потребителите и назначи Стоил Алипиев за неин председател, а Ангел Джалев и Константин Арабаджиев - за членове на КЗП.

Преди назначението на директорското място в КЗП Стоил Алипиев седем години беше председател на управителния съвет на сдружение "Национална асоциация за защита на потребителите".