OffNews.bg

Напусна главният редактор, публикувал голите снимки на Кейт

Главният редактор на ирландския вестник, публикувал полуголи снимки на бъдещата английска кралица Кейт Мидълтън, подаде оставка, съобщи американското интернет издание "Хъфингтън поуст".

Майкъл О'Кейн бе отстранен от поста си в "Айриш дейли стар" през септември, след като публикува снимки на херцогинята на Кеймбридж, заснети по време на ваканция във Франция.

Снимките излязоха в Ирландия, Франция и други държави и предизвикаха бурна реакция в английските медии, където нито един вестник не се бе съгласил да ги публикува. "Айри дейли стар" е притежание на британския медиен магнат Ричард Дезмънд, който след скандала заплаши да затвори вестника.

Тази събота изданието съобщи, че О'Кейн окончателно е напуснал поста си. "В резултат на публикацията от 15 септември 2012 г. възникнаха проблеми с акционерите в Independent Star Limited", се казва в информацията за оттеглянето на журналиста. "Разгледахме тези проблеми заедно с мистър О'Кейн и той взе решение да подаде оставка като главен редактор на "Aйриш дейли стар", която влиза в сила веднага."