OffNews.bg

Джулиан Асандж написа книга за бъдещето на интернет

Основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж ще бъде съавтор на книга за бъдещето на глобалната мрежа. Асанж ще представи книгата "Cypherpunks: Freedom and the Future of the Internet" на 26 ноември 2012 г.

Съавтори на книгата са американският хакер Джейкъб Апелбаум, френският правозащитник Джеръми Цимерман и немският компютърен специалист Анди Мюлер-Магун.

В книгата са включени интервюта с Асанж, излъчени в руската телевизия Russia Today. Там през април 2012 г. започна авторска програма на Асандж - The world tomorrow.

В "Cypherpunks" ще бъдат обхванати такива теми като защита на информацията, гражданското участие в политиката и влиянието на корпорациите върху нея, проблемите за прозрачност и контрол, детската порнография, както и "летящите роботи-убийци".

Предният опит на Асандж да напише книга беше определен като провал. Създателят на WikiLeaks подписа договор с издателството Canongate за написване на своя автобиография, но след това анулира договора, обвинявайки издателите, че искат единствено да правят пари.