OffNews.bg

Фондация организира дискусия за социални предприятия за хора в неравностойно положение

Фондация „Национален Алианс за работа с доброволци” /НАРД/ организира дискусионна среща за представяне на модели на социални предприятия за деца и възрастни в неравностойно положение.

Срещата ще се проведе на 28 ноември 2014г. от 10.00 часа във Венус Конферентен Център (София, бул. Княз Александър Дондуков 9, (вход откъм ул. Бачо Киро).

По време на дискусионната среща ще бъдат споделени добри практики и иновативни подходи от Германия в развиването и предоставянето на услуги за социално и професионално включване на деца и възрастни в неравностойно положение.

Освен това ще се обсъдят възможности за пренасяне на опит в областта на социалното предприемачество с фокус инклузията на хора в неравностойно положение, модели за работа с млади хора, застрашени от отпадане от училище, специализирани услуги за младежи със зависимости и психични заболявания и програми за трудова реализация на дълготрайно безработни. 

Срещата се осъществява по проект ”Социалното предприемачество – портал за иновации”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и съфинансиран от Европейския социален фонд, реализиран от Фондация „Национален Алианс за работа с доброволци” в партньорство с „Дружество за подпомагане на българските домове”, Берлин.

Социалното предприемачество е ключов елемент от европейския социален модел. Подкрепата и насърчаването му могат да допринесат за нарастване на потенциала и растежа на социалните предприятия, както и за развитие на капацитет за създаване на социална стойност. 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз“. Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Национален алианс за работа с доброволци носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или МТСП – ГД ЕФМПП.