OffNews.bg

Собствениците на Капитолия саботират премахването й от Борисовата градина, цяла автокъща излезе в отпуск

Собственикът на автокъща „Капитолия“ в Борисовата градина в София саботира нейното премахване, обяви председателят на СОС Георги Геортиев. 

„Опитите за саботаж на работата на Столична община по премахване на незаконно строителство придобиха нови размери. И така се родиха нови правни фигури - вижте как цяла автокъща “излезе в отпуск", бусът "случайно" е паркиран на входа, а пред чадърите, които трябва да се премахнат от екипа на главния архитект, се озоваха десетки луксозни коли“, коментира Георгиев във "Фейсбук". 

Главният архитект на столицата Здравко Здравков съобщи на заседанието на комисията по екология на Столичния общински съвет, че на място е извикан ключар, който е успял да отвори микробуса, както и е докарана техника, която да премести лимузините. Екипът на общината е в готовност да отвори оградата от друго място, за да влезе в автокъщата. 

В средата на май кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че автокъщата и близкият ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина, след като общината окончателно е спечелила съдебните дела срещу двата обекта. Демонтажът започна на 31 май.