OffNews.bg

Село продава гласовете си на партията, която му пусне тока

Жителите на благоевградското село Горно Хърсово обещаха да гласуват за партията, която се погрижи да им бъде пуснат отново токът.

"Всеки ще вземе по 20 лева, кебапче и бира - това е ясно. Хората вече не вярват и на това. В нашето село нямаме ток, една цяла махала нямаме ток, а сме на 2 километра от трафопоста. Животновъди сме, борим се. Писали сме къде ли не и до коя ли не партия. Понеже сега сме в предизборна кампания, ако някой ни слуша, може да ни спечели гласовете не с кебапчета и 20 лева, а по този начин", разказа Сотир Иванов от махалата „Акациите" в Горно Хърсово пред "Дарик".

Той разказа още, че на жителите на района без ток са били поискани 153 000 лв., за да бъдат свързани с електропреносната мрежа.

"Аз ако имах тези пари, нямаше да се върна на село. Шикалкавят ни тук от 15 години. 30 семейства сме, това са над 100 човека", възмущава се живущият в селото. Той посочи, че се осветлява с агрегат, но по този начин цената на лукса ток за една вечер излиза 10 лв. Това принуждава семейството на Сотир и всички останали, лишени от електричество, да ползват газени лампи и свещи през по-голямата част от времето.

"Има малки деца, бебета. Моят син е пети клас. Тези господа, които искат хората да им повярват, а то ще има голяма гласност, защото ние ще направим всичко възможно този, който ни докара ток, да се чуе - сега е моментът. Не да хвърлят милиони за изборите, а да дойдат в махала „Акациите" в село Горно Хърсово", призова политиците Сотир Иванов.