OffNews.bg

Съдят нападателя на Костов за опит за грабеж

36-годишният Виктор Градинаров, който нахлу в дома на Иван Костов в Драгалевци в деня на предизборно мълчание, отива на съд по обвинение в опит за грабеж.

На 30 юли Софийската районна прокуратура е внесла в Софийския районен съд обвинителния акт срещу Градинаров, съобщава "Правен свят".

В момента Градинаров е на свобода с мярка за неотклонение "подписка", определена му от Софийския градски съд на 21 май.

Пред съда Градинаров обясни, че е пренощувал в градината на Костов и когато на сутринта семейството на лидера на ДСБ го забелязало, нашественикът доброволно свалил маската си, седнал в градината и поискал да извикат полиция, която изчакал да го арестува.

Ножът беше отворен и в ръката ми. Казах на Елена Костова, че няма да я нараня и прибрах ножа, свалих маската и ръкавиците. В този момент дойде и Иван Костов. Разказах му защо съм избрал този път. Говорихме с него около 4-5 минути. Той дори предложи да не вика полиция, но му казах, че има един лев в джоба и предпочитам да отиде в затвора, за да имам какво да ям, разказа нападателят пред медиите през май.

Не пожелавам на никой да изпадне в състояние да гледа как въоръжен мъж с нож гони жена му и внучето му. Всички сме добре, разбира се, шокирани сме, заяви Иван Костов няколко часа след инцидента.

Очаква се Софийският районен съд да определи дата за започване на делото срещу Градинаров.