OffNews.bg

Откриха нарушения в таксиметровите фирми, свързвани с Митьо Очите

Има констатирани нарушения на таксиметровите фирми, които се свързват с Димитър Желязков – Митьо Очите и с членове на семейството му. Това каза в Бургас, след обход на морската граница, главният секретар на МВР Георги Костов.

Има констатирани и престъпления, по които има образувани досъдебни производства. Касае се за документни престъпления. Има установени документи с невярно съдържание, неистински такива документи", каза Костов.

Проверяваните фирми са повече от шест, каза Георги Костов, като уточни, че до това число ги е следял, възможно е и да станат повече.

Преди дни дъщерята на Митьо Очите - Станислава, и приятелят ѝ Велислав Попов бяха задържани за 24 часа в полицейското управление в Несебър, за да дадат обяснения за дейността на таксиметровите фирми на територията на общината.

Досега се смяташе, че таксиметровата компания, свързана с Димитър Желязков е една и се води на името на майка му – Станка Желязкова. По неофициална информация таксиметровите компании, свързани с Митьо Очите, са 12 или 13.