OffNews.bg

"Мъжете", които тормозят "Зона Б-5"

Намушканите на 18 юли две момчета на по 17 г. от агитка в София не са единичен случай, съобщи bTV, като се позова на хора от кв. "Зона Б-5", според които районът е тероризиран от хулиганска банда.

Твърди се, че групата ползва ножове, брадви, метални прътове, лопати, бухалки, палки и кучета, за да се разправя с враговете си или да сплашват хората. Сборен пункт им е местно заведение.

„Хванаха едно момче, пуснаха питбули срещу него... В "Зоната" има тунели, сваляли са клошари и са правили ММА боеве”, разказва живущ в квартала пред телевизията.

На снимките на групата присъства и Явор, синът на Мартин Първанов, известен като Лудия, наркобос от близките години, оцелял след покушение преди 9 г.

Младото момче твърди, че краде и продава за "Левски София 1914", а на снимката си държи пакет, за който пише: "на закуска, обяд и вечеря ям само растения".

Преди дни същите момчета нападат без причина и мъж, живеещ в къща в квартала:

„Събориха го долу и с ритници... 6-7 нашивки има на главата. Тия скинари ще ни убият. Ти не знаеш ли 20-годишни деца какво правят, като се дрогират с тия треви. Не се контролират. Когото срещнат, него почват”, разказват местни жени.

Друг мъж разказва, че е бил прострелян от тях с въздушен пистолет, докато се разхождал с жена си и детето си. Причина за агресията на 20-те момчета нямало.

Той е съобщил в полицията за случилото се, но реакция няма. Засега само трима от тях са в ареста по случая с намушкванията.