OffNews.bg

Как се охраняват ВИП-ове по време на ски спускане (снимки)

Служители на НСО, съвместно с представители на МВР, са показали умения за отблъскване на атака срещу публични личности по време на ски спускане. Това съобщават от пресцентъра на службата. Демонстрацията е проведена на писта „Витошко лале“.

В периода 20-24 февруари 2017 г. службата е била домакин на съвместно обучение в рамките на Протокола за сътрудничество в областта на професионалната подготовка на служителите на службите за охрана на Грузия, Молдова, Румъния, Украйна и България. 

От пресцентъра на НСО съобщават, че курсът е бил "посветен на темата „Осигуряване на охрана на публични личности по време на практикуване на зимни спортове“. В рамките на обучението са проведени занятия по стрелкова подготовка и управление на автомобил в екстремни условия.

Ръководителите на службите за охрана са били приети от президента Румен Радев. Държавният глава оцени високо ролята на оперативното сътрудничеството между службите за охрана и сигурност на национално, регионално и общоевропейско ниво за предотвратяване на рискове и заплахи, включително посегателства срещу живота на държавни и правителствени ръководители. Наред с това президентът посочи, че взаимното опознаване, обменът на опит, създаването на общи добри практики и провеждането на съвместни обучения е верният път към ефективно противодействие на съвременните заплахи.

В знак на признателност към подвига на героите, ръководителите на службите за охрана и началниците на структурни звена на НСО поднесоха венци пред Паметника на Незнайния войн, съобщават още от НСО.