OffNews.bg

Новият "Пришълец" ще се направи, че 3 и 4 част не съществуват

"Пришълецът 5" няма да има нищо общо с предните си две части, като няма да продължи сюжетните истории, засегнати от тях, заяви Сигорни Уийвър в интервю пред "Ентъртейнмънт уикли" (ЕУ).

Ситуацията около историята е малко объркана обаче - в момента се снима "Пришелецът: Завет" ("Alien: Covenant"), който е продължение на "Прометей", който, от своя страна, разказва историята преди оригиналния "Пришълец". Той е дело на Ридли Скот, като се очаква режисьорът да направи и трета част, която сюжетно да доведе директно до оригиналния филм.

Междувременно "Пришълецът 5" също се снима, но от Нийл Бломкамп. Проектът многократно тръгва и спира през годините, пишат от "Индепендънт", като така и не обясни откъде продължава историята му.

Пред ЕУ звездата от фантастичната история, Сигорни Уийвър, коментира по случай 30-годишнината на филма си, че петата част ще продължи своя собствена разказваческа нишка: "Сякаш пътят на историята се разделя на няколко посоки, всяка от които следва собствено развитие".

Това значи, че петата част няма да има общо с третата или с "Пришълецът: Възраждане", което вероятно е за добро, имайки предвид лошата им слава.