OffNews.bg

Комедия от Щатите разтърсва София днес

Днес, 17 февруари, от 21:30 часа "The Comedy Club Sofia" ще представи един от най-интересните пътуващи американски стендъп комици – Мат Дейвис.

Мат Дейвис е 36-годишен комик от Алабама, спечелил десетки награди за остроумния си хумор. Той има пет албума от над 19 години изпълнения като пътуващ комедиен артист в над 150 града в 18 държави, включително изяви в престижния "Just For Laughs Festival" в Монреал, JFL42 в Торонто, "Sketch Fest" в Сан Франциско, "International Comedy Festival" в Каула Лумпур, Малайзия и "Bengaluru Comedy Festival" в Индия.

За него известният му колега Дейв Ател казва просто: „Забавен, провокативен, циничен, но интелигентно забавен, провокативен и циничен...“

Билетите за вечерта са по 15 лв. редовен и 10 лв. за студенти. Адресът на клуба е ул. "Леге" №8.

Американският комик напуска дома през юли 2015, за да види дали може да пътува непрестанно една година по целия свят, използвайки единствено таланта си в стендъп представленията като помощно средство по пътя си.

Осем месеца по-късно той вече има участия в над 80 шоута в 17 държави.

Целта на Мат е да продължи комедийното си пътуване до август 2016 и да започне ново едночасово шоу, изработено като проект към "Edinburgh Fringe Festival".

Започвайки само с няколко срещи в Китай и Югоизточна Азия, Мат първоначално се свързва с комедианти, които познава от 19-годишния си опит. Тези контакти довеждат до нови, които разширяват кръга още повече. И така, той продължава да пътува.

Дейвис документира пътуването си – шоутата, пътя, преживяванията - с видео, снимки и писане. В края на проекта той планира да преразгледа материалите си и да създаде повествование от тях.