Новият хит на братя Коен в "Люмиер", дни след световната си премиера

ОFFNews 10 февруари 2016 в 14:24 6221 0

Кадър от филма.

Публиката на кино „Люмиер” ще има шанса да гледа новия шедьовър на братята Джоел и Итън Коен през февруари. „Аве, Цезаре!” е избран за откриващ филм на един от най-престижните кинофестивали в света – Берлинале, а българските фенове ще го видят още докато тече фестивала и само две седмици след световната му премиера в Холивуд.

Ето и точните дати на прожекциите:

- 19 февруари (петък) – 21:00 часа;
- 20 февруари (събота) – 16:00 и 20:30 часа;
- 21 февруари (неделя) – 14:30 и 18:30 часа;
- 22 февруари (понеделник) – 20:45 часа;
- 24 февруари (сряда) – 18:30 часа;
- 25 февруари (четвъртък) – 20:45 часа.

Четирикратните носители на „Оскар” („Няма място за старите кучета”, „Фарго”, „Големият Лебовски”) са автори и режисьори на продукцията, която разкрива по оригинален начин задкулисния живот в златните години на Холивуд.

В комедията участват цяла плеяда звезди като: Джордж Клуни, Джош Бролин, Чанинг Тейтъм, Скарлет Йохансон, Тилда Суинтън, Ралф Файнс, Джоана Хил и др.

„Аве, Цезаре!” проследява един ден от работата на филмово студио, което е изправено пред сериозни проблеми и разказва за човек, нагърбил се със задачата да го изправи на крака. Персонажът на Клуни е холивудска звезда, която изпълнява ролята на Цезар в епична продукция, но е отвлечена от тайнствена групировка.

Според самите братя Коен, филмът завършва трилогия, започната от „О, братко, къде си?” и „Непоносима жестокост”, в които главните роли също се изпълняват от Джордж Клуни.

Билети за филма могат да се закупят от касите на НДК на цени от 7 и 9 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови