OffNews.bg

Радан към Цветанов: И дума не може да става за извинение

"Не може да става дума за извинение", заяви пред "Нова телевизия" Радан Кънев по повод искането на Цветан Цветанов Реформаторите да поднесат своите извинения за нападките към Йорданка Фандъкова, Иван Портних и др.

Според него РБ е водил изключително толерантна кампания и може да поздрави Фандъкова и Портних за победата им, но не и да се извинява, защото всички са видели острата и груба атака на Цветанов срещу членове на РБ по време на предизборната кампания.

Кънев е доволен от резултати и отбелязва, че ГЕРБ и РБ имат с 1-2% повече от парламентарните избори, което показва, че коалицията се харесва на хората и дори да има искри между двете политически сили, не трябва да се говори за тях, а да се запази добрият тон.

Той отбеляза, че резултатът на Блока е рекорден в София, а на много места изненадващо добър като в Шумен и Кърджали. "Увеличава се политическото влияние на РБ в цялата страна", коментира политикът.

На много места ще има балотажи и Реформаторите ще подкрепят кандидатите на ГЕРБ на местата, където нямат свои хора.

Кънев отказа да отговори на въпроса на Цветанов "Каква игра ще играете?", защото е отговорен политик и пред страната ни стоят много по-важни предизвикателства в Брюксел и на границата, за да си позволим вътрешни конфликти.

Лидерът на ДСБ смята да обсъди с колегите си въпросa за предстоящите президентски избори, където се появиха слухове, че той ще се кандидатира. Кънев обаче подкрепя идеята в десницата да се направят вътрешни избори, които да изберат кандидатура.