OffNews.bg

Първанова: Кандидати за ЕП обещават по 1000 евро заплата. Не знам как ще стане

Българският евродепутат и лидер на НДСВ Антония Първанова обясни, че обещанията, които някои кандидати за ЕП дават - за по 1000 евро заплата и по 350 лева за второ дете, са неизпълними, защото това не е работа на евродепутатите. 

„Обещавам на всички българи 1000 евро заплата. Не знам като евродепутат как ще го направя. Виждам, че други го обещават. Дават за 2-ро дете по 350 лв. Аз давам до 4-то по толкова. Ако хората искат да чуят тази лъжа, ето, обещавам го. Идея нямам как ще го направя, защото не е работа на евродепутата“, каза водачът в листата на коалиция „ КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП“ в предаването на Мартин Карбовски по TV7.

Първанова обясни още, че коалицията й залага на истината, влиянието и свършената работа за предстоящите избори. „Написала съм си отчет, качила съм го във фейсбук, защото ми е много трудно да пробия в медиите. Не мога да си го позволя като някои други партии“, допълни евродепутатът.

Тя заяви, че НДСВ работи само с „чисти пари“ за предизборната си кампания и че пакетите за някои от телевизиите са 300 000 лв. "Нямам представа как един кандидат евродепутат може да си го позволи", пита се Първанова.

„Погледнете какво се случва - гора от билбордове. Как се заплащат тези билбордове? Според мен има определени политически сили, които не могат да докажат произхода на тези средства", каза Първанова. Според нея управляващите трябва да направят проверка с какви пари се правят кампаниите.

Първанова допълни, че според нея евродепутатите ни в Брюксел трябва да защитават правата на България в областта на човешките права, в сферата на здравеопазването и образованието. Тя се обяви за равнопоставеност за българските работници и студенти в страните от ЕС - хората, които са намерили препитание там, трябва да получават еднакво заплащане с колегите си от други страни, а осигуровките да важат независимо от срока на работа.