OffNews.bg

14 партии и една коалиция се регистрираха в ЦИК за изборите

14 партии и една коалиция са подали документи за явяване на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври, съобщиха от Централната избирателна комисия. 

Документи започнаха да се приемат от 10 август, а крайният срок за подаване на заявленията е до 17:00 часа на 17 август.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов заяви, че темпът на регистрация не е много висок. "Предполагам, че в следващите дни картината ще се промени. Не остана много време, но мисля, че и един ден би бил достатъчен за всички, които искат да се регистрират", каза той пред бТВ. 

Досега документи за регистрация са подали партиите: "Българско национално обединение - БНО"; "Пряка демокрация"; "Има такъв народ"; "Правото"; "Мир"; "Български национален съюз - Нова демокрация"; "Българска социалдемокрация - Евролевица"; "Изправи се България"; "Народна партия истината и само истината"; "Консервативно обединение на десницата"; "Движение на непартийните кандидати"; "Национален фронт за спасение на България", "Глас народен", "Български съюз за директна демокрация".

Документи за регистрация е подала и коалицията "ГЕРБ - СДС".

От "Демократична България" съобщиха, че ще подадат документите утре в 9 ч. Също утре заявления за участие във вота ще подадат "БСП" и "Възраждане", както и ВМРО. По-рано днес председателят на парламента в 47-ото Народно събрание Никола Минчев заяви, че е възможно Продължаваме промяната да подадат документите за участие утре. 

От партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" заявиха, че няма да се явяват на предстоящите избори.