Педантичността и прецизността ли са факторите за безапелационен успех?
Да, вярвам в това, че хората трябва да сме взискателни. Смятам, че успехът и не само той, а и качеството ни на живот, зависи от изискванията на човека.
Всяко готвене ли трябва да бъде изкуство?
Изкуство за мен е, когато образно казано откриваш „топлата вода“. Изкуство е новаторството. Ежедневното готвене не е изкуство. Ежедневното готвене по вече утвърдени рецепти е професионализъм и перфекционизъм. Изкуство е когато измислиш нова рецепта, а това не се случва всеки ден.
Кой е най-ценният шедьовър в кухнята Ви?
Всяко ястие, което излиза от кухнята е приготвено с изключително старание. Трептим над всяка чиния, която излиза на паса, но разбира се по-специално внимание има към детайла когато работим със скъпи продукти като хайвер, гъши дроб, омари. Тогава вниманието е изострено и човек е с ясното съзнание, че няма право на грешка, защото суровината е много ценна. Разбира се ще добавя, че ястието, което излиза от ръцете ни приготвено с любов и желание, винаги е скъпоценно. Както за човека, който го твори, така и за хората, които ще му се насладят. Така че това е ястието, което е истинска скъпоценност за мен – онова направено с любов, т.е всяко.
Каква е цената на съвършенството?
Все още се стремя към него, но знам че цената е висока.
Ценим ли достатъчно храната? Умеем ли да я подбираме и да ѝ се наслаждаваме?
Аз все повече искам да изместя фокуса към суровините – за това какъв е произхода и съдържанието им. Това е по-важният разговор. Вкусът е въпрос на сол и захар. Знам, че това мое изказване ще се посрещне критично от гилдията. Ще започнат да ми говорят за подправки и за любов, и за чувства… Вкусът е сол и захар!!! В някой случаи люто и кисело. Други ще кажат, че горчивото е новия вкус и новия тренд. Но не е така, това което усещаме като вкус е основно сол и захар. Ако се опитате да хапнете любимото си ястие без грам сол и без грам захар, никога повече няма да е любимото Ви ястие… Затова е по-важно да сме отговорни към себе си и да се научим да не правим компромиси със съставките в храната. Тогава ще можем да й се наслаждаваме истински.
Какво се надявате да отнесат със себе си участниците в Hell’s Kitchen?
Вече от опит знам, че участниците си тръгват изключително добре организирани, с много добра самопреценка – както за себе си, така и за заобикалящата ги среда. С изграден отборен дух, ясна визия за това как ще променят живота си от тук нататък.
Три качества, които трябва да притежава победителят?
Победителят в Hell’s Kitchen трябва да е много сърцат готвач, визионер и отличен лидер.

























Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
11005
3
07.04 2019 в 16:56
Pornhub разкри руската братушка: Гледат основно трансджендър порно
Насилник крещял на жена си, докато я пребива: Аз казах ли ти, че ако ме излъжеш, ще те убия
''Зелено движение'' предлага намаляване на възрастта за гласуване от 18 на 16 години
''Зелено движение'' предлага намаляване на възрастта за гласуване от 18 на 16 години
Американски посланик: Европа има нужда от електрошок, много харчи
Терзиев ще чисти в Люлин в събота: Омръзна ми, на кмета на района все някой друг му е виновен
''Реликва от Студената война''. САЩ да излезе от НАТО, предлага републикански конгресмен