OffNews.bg

Започва кандидатстването за безвъзмездна помощ от Националния иновационен фонд

От 17 август до 17 септември може да се кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Националния иновационен фонд, съобщава Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към министъра на икономиката.

НИФ предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер до 500 000 лв. за проект по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания”. Желаещите подават документи по електронен път с електронен подпис на https://edelivery.egov.bg/.

"Настоящата сесия ще подкрепи българските фирми с бюджет от над 5 млн. лв. - съобщават от ИАНМСП и допълват, че "основна цел на Фонда е да насърчи научноизследователската и развойната дейност за повишаване конкурентоспособността на родния бизнес, като насърчава развитието на нови или усъвършенствани продукти, процеси или услуги".

В предишните 10 конкурсни сесии Фондът е финансирал повече от 500 проекта с над 90 млн. лева в сферата на информационните и комуникационните технологии, мехатрониката, биотехнологиите, творческата и развлекателната индустрия и др.

Правилата за управление на средствата и информация относно необходимите за кандидатстване документи и протичане на процедурата по кандидатстване може да откриете тук: https://www.sme.government.bg/?p=51148