OffNews.bg

Божков: Борисов изпращаше ежемесечно пиарката си Севделина в офиса ми. Защо?

Васил Божков продължи и тази сутрин атаките към властта чрез фейсбук профила си, като този път кръгът от въвлечени лица стигна до пиара на премиера Севделина Арнаудова.

През последните години Севделина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“ 43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?, написа хазартният бос.

Г-жа Арнаудова бе потърсена за коментар, но не отговори на запитването ни.

Междувременно, в петък вечерта Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) изпрати съобщение до медиите, че започва проверка в УниКредит Булбанк малко след твърденията на Васил Божков, че през 2018 и 2019 г. е теглил от сметките си неколкократно големи суми пари в брой. 

"Тези пари не са налични в брой. Къде са?", попита хазартният бос от Дубай.

ДАНС съобщава, че на 4 юни Специализираната прокуратура ѝ е възложила изясняване на случая.

На 5 юни 2020 г. директорът на специализирана административна дирекция "Финансово разузнаване" (САД ФР) в ДАНС е издал заповед за проверка на банката относно установяване изпълнението на изискванията на Закона за мерките срещу изпиране на пари за уведомяване на САД ФР при извършване на плащания на суми над 30 хил. лева, както и за съмнения за и/или узнаване за изпиране на пари и/или за наличие на средства с престъпен произход.

"По случая ДАНС не е уведомявана от "УниКредит Булбанк" АД за съмнения при теглене на пари от каса", казват от ДАНС. 

Засега няма публична реакция нито от банката, нито от Арнаудова.