Борисов: От Божков съм взел само една пура. Ще дойде моето време, когато аз ще правя комикси

OFFNews 05 юни 2020 в 22:11 12319 26

Как ще получим пари от Божков?! От него съм получавал една пура в централа на ГЕРБ. Сега съм скопен. Като си премиер, не можеш да говориш. Ще дойде моето време, когато аз ще правя комикси и карикатури. 

Аз се заклевам във всичко свято, защото съм много вярващ човек, затова и давам на църквите и манастирите, не съм взимал нито една стотинка, едно евро от този човек. Ако имам вина тя е, че съм помагал на футбола, категоричен бе Борисов в интервю за предаването "Панорама".

Закони не са променяни в полза на когото и да било, допълни той.

През всичките години имахме нормални отношения. Не мога да кажа, че съм забранил на Васил Божков да се вижда с когото и да е било в правителството. Срещали сме с Васил Божков, но никога в негова полза. Неговите съдружници от 20-30 години не са ли знаели, ако се отклоняват пари? Тези ценности без пари ли се дават? Иманярите издават ли фактури, попита премиерът.

Хазартът не е нещо хубаво, и ако някой го практикува, то поне да е в полза на държавата. Няма и една стотинка. Това е лъжа. Но така беше и в Костинброд. Така действат тези мекерета. Вкарват телевизия. Мая Манолова тича, Бареков, автобуси с двойни дъна. И какво стана накрая? Само че телевизията сега е друга. Но пак са същите и все се въртят около едни и същи, каза Борисов.

Коментарът на Бойко Борисов е по повод публикуван в сайта "Биволъ" сигнал от името на Васил Божков до редица отговорни институции в държавата, на първо място до главния прокурор и президента. В текста се съдържат твърдения за конкретни факти, свързани с корупция до най-висшите етажи на властта и конкретно министър-председателя Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, свързани с тях субекти от политически и бизнес среди.

Документът не е подписан, но от "Биволъ" твърдят, че са се свързали с Божков и той е потвърдил автентичността му. Свободна Европа също твърди, че разполага със сигнала и Божков е потвърдил авторство.

Ето какво се твърди във въпросния документ:

"През последните шест години, както дружествата, така и аз бяхме подложени на системна злоупотреба с власт, изнудване и директни заплахи за промяна на нормативната уредба от страна на висшепоставени държавни служители и от членове на българското правителство.

Тази ситуация ескалира до директна "заплаха"  за прекратяване на дейността на тези дружества. Същата заплаха се осъществи, когато през януари 2020 г. , вследствие на моя категоричен отказ да продължавам да задоволявам нарастващите финансови претенции и амбиции за придобиване на мажоритарни дялове от моите дружества от страна на министъра на финансите Владислав Горанов и интересите, които той представлява. 

За период от по-малко от три години, от 2017 г. до края на 2019 г., съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 милиона лева по тяхно директно искане и разпореждане."

Следва пълно описание на хронологията на събитията, в която Божков описва развоя на събитията през последните пет години, за които публикува и в социалните мрежи.

Божков съобщава, че е бил "призован" от премиера Борисов да стане собственик на "Левски". Неговият отказ и предложение да бъде генерален спонсор на отбора не било прието.  Според Божков заради "сериозен натиск и множество заплахи" с партньорите му решили да поемат клуба. 

В края на документа Божков сезира прокуратурата "за злоупотреба с политическо влияние, злоупотреба със служебно положение, престъпен сговор, искане и получаване на подкуп, сплашване и престъпление по служба" от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

26

Пенчо бре

14.06 2020 в 15:20

Този да не е Моника Люински!

23293

25

Стефан

07.06 2020 в 00:28

Давай. Имам едно резервно одеяло, ще ти го дам ако ти откраднат твойто си, като на т.ж.

20696

23

Новак

06.06 2020 в 20:46

Yoghurt, съгласен съм с това, което пишеш. Особено за унищожаването на това, което е било преди - може би затова по нашите земи археолозите откриват само основи. И точно това ме притеснява в Боко. Той не може да прекъсне тази прокоба - няма умствения и морален капацитет за това. Даже обратното - може да я засили. А като издигаме тикви от нашата градина сме обречени държавата винаги да е “зараждаща се”. Но опитвайки се да стоим над нещата започваме да приличаме на оня симпатичен герой , Васисуалий Лоханкин, и неговата “велика шаячна правда”.

11719

22

Краси

06.06 2020 в 16:29

От Дубай ли ще пишеш комиксите, Тупанбаши?
Дай боже да се случи по-скоро.

11300

21

yoghurt

06.06 2020 в 14:07

Новак, хубаво казваш. Еми, не 140 ами и 1400 години да се зараждаме като държава, пак не научихме да не избиваме интелигентните си хора периодично. Уви, човек не се ражда с равен старт, родителите ти и Бог ти го определят. Когато обаче убиваш достиженията на хората преди теб, няма как да имаш нещо адекватно освен селски бабаитлък, който поне е здрав, здравословен. И разбира се, че един домат е продукт на градината от която е расъл, какъв да бъде Бойко, от небето ли да падне? Въпросът е ние какво правим с това което имаме сега, и дали ще ни се даде възможност да си вършим работата, или не.

20696

20

Новак

06.06 2020 в 14:00

“Зараждаща се държава” - нашата държава все се заражда през последните 140 години. Та добре, че се появи Боко та да приключи това раждане. Само че, според мен, Тиквун е продукт на “онази” държава, която си мислим, че си е отишла. А тя си е все същата. Тези двамата са двете страни на една и съща монета - всичко е въпрос на това кой за какъв се мисли.
И все ми се иска на селския бабаитлък и тарикатлък да не му се казва “природна интелигентност”. Иначе ще излезе, че всеки нагаждач е силно интелигентен човек.

18551

19

Нострадамус

06.06 2020 в 13:38

Хората на другаря борисоФ са предлагали по по 5 хил. евро подкуп на общински съветници в Созопол , за да се продаде земята до Алепу.
Тoвa зaяви Кoнcтaнтин Грeбeнaрoв, кoйтo e oбщинcки cъвeтник oт ГEРБ и бивш oблacтeн упрaвитeл нa Бургac.

18551

18

Нострадамус

06.06 2020 в 13:03

По-всичко личи, че Божков е Голяма хапка за борисоФ!
До сега, използвайки цялата мощ на държавната машина, борисоФ мачкаше и поглъщаше всички неудобни!
Всяко начало има и край !

12182

17

sawall

06.06 2020 в 13:03

Закони не са променяни в полза на когото и да било, допълни той. - Е, малко в полза на Пеевски... И това е само най-скорошния пример