OffNews.bg

ЦСКА-София готви Сираков за президент на БФС

ЦСКА-София готви да издигне Наско Сираков за президент на БФС. Новината съобщи пред OFFNews отлично запознат източник.

Задава се конгрес на футболния съюз и засега само Боби Михайлов е изразил готовност за оглави организацията. Спецът по спортно право Георги Градев открехна завесите,  че за атака се готви и Наско Сираков. Затова се е завърнал на мачовете на Левски.

Градев е абсолютно прав, потвърди източникът ни. Голмайстор номер 1 на "сините" за всички времена е потърсил подкрепа от Спас Русев. Наско е наясно, че трудно ще спечели срещу Боби без подкрепата на левскарската общност.

Той вече има думата на Гриша Ганчев, който спонсорира партията на Илияна Раева и е стар приятел със Сираков. Неслучайно босът на ЦСКА-София обмисляше напълно сериозно да покани Наско за директор на "Армията".

В клуба са недоволни от управлението на Боби Михайлов, защото смятат, че то толерира явно Кирил Домусчиев и неговия Лудогорец. Нищо че само след изричната намеса на Боби, по желание или не, беше създадена новата Първа професионална лига, а в нея поканен Литекс, кръстен междувременно ЦСКА-София.

Със сигурност ще се търси и политическа подкрепа преди атаката на конгреса да бъде обявена официално. Преди години Бойко Борисов не харесваше управлението на Михайлов заради явните връзки със знакови фигури от БФС.

В интерес на истината, сега обаче премиерът стои далеч от управлението на футбола и не изглежда да му се занимава точно с БФС. Но тепърва ще следим пасиансите преди конгреса на БФС.