OffNews.bg

ЦСКА Москва приключи с Шампионската лига

Отборът на ЦСКА Москва с Георги Миланов в състава си приключи с участието си в Шампионската лига, след като завърши 1:1 у дома с Байер Леверкузен и останаха на последно място в група Е. Аут от надпреварата е и лондонският Тотнъм, който загуби гостуването на Монако с 1:2.

Българският национал Георги Миланов започна като титуляр и остана до последната минута на терена. Двубоят започна с непрестанни атаки и към двете врати, като първите възможности бяха пред отбора на гостите. Удар на Чалханоолу обаче мина встрани от вратата.

В 16-ата минута Байер излезе напред. Кампл изведе много добре Фоланд зад отбраната на ЦСКА. №31 в състава на гостите овладя добре и простреля Акинфеев от границата на вратарското поле.

Това бе 42-ри пореден мач в Шампионската лига за руския страж, в който той допуска гол. ЦСКА упражни натиск и стигна до изравнителен гол в 76-ата минута от дузпа, след като Хенрикс извърши глупаво нарушение срещу Марио Фернандес.

Бибрас Натхо беше точен за 1:1. Малко по-късно "аспирините" нацелиха греда, но до нов гол не се стигна.

В другия мач от групата Монако победи с 2:1 Тотнъм на "Луи II" и си гарантира първото място.

С поражението "шпорите" пък загубиха шансове да продължат напред и в последния кръг от груповата фаза ще се изправят срещу ЦСКА (Москва) в директен сблъсък за третото място, което дава право на участие в Лига Европа. Монако и Тотнъм си вкараха три гола за пет минути - между 48-ата и 53-тата. Джибрил Сидибе откри, Хари Кейн изравни от дузпа, а Тома Льомар донесе трите точки на домакините.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ