OffNews.bg

Любо Пенев с интерес към бивш свой футболист

Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев ще опита да привлече Спас Делев от полския Погон (Шчечин), съобщава "Тема Спорт". Двамата са работили заедно на "Българска армия" и в националния отбор. Договорът на Делев с Погон изтича през лятото, а в него има освобождаваща клауза в размер на 200 000 евро.

29-годишният крило ще бъде заместник на напусналия в посока Каляри Кирил Десподов. Към момента няма официално предложение от "армейците", а и не е ясно нагласата на футболиста. По-вероятно е Делев да изчака до лятото и да опита да намери изгодно продължение на кариерата си в друг чуждестранен клуб.

Макар договорът му да не е подновен, Спас Делев продължава да е ключов играч на своя отбор. В събота той остана на терена 74 минути при загубата с 1:2 от лидера в първенството Лехия (Гданск). За три сезона в Погон българинът е изиграл 68 мача, в които се е разписал 11 пъти и е направил 13 асистенции.

В България, освен за ЦСКА, Спас е защитавал още екипите на Пирин Благоевград, Локомотив Пловдив и Берое. Именно "Ел Голеадор" закупи Делев през лятото на 2009 година, а талантът от с.Ключ бързо се превърна в звездата на отбора тогава.