OffNews.bg

Йозил и Алексис Санчес бягат от Арсенал

Арсенал може да остане без най-големите си звезди Месут Йозил и Алексис Санчес, гръмнаха медиите в Англия. Чилиецът направи сцени след края на мача с Борнемут (3:3), когато хвърли ръкавиците си на земята и тегли една майна.

Алексис беше бесен от изпуснатите 2 точки в битката за титлата, както и от решението на съдията да свири края при атака на Арсенал. През лятото започва последната година от договора му на "Емирейтс". Ако Алексис не подпише нов контракт, Арсенал вероятно ще задейства продажба, за да измъкне някакви пари.

Чилиецът гори от желание за изява, като не иска да пропуска и минута от всеки мач на "топчиите. Очевидно обаче му липсват титлите, които бягат от години на Арсенал. Освен това той ще иска по-висока заплата.

Това е напълно нормално, тъй като Алексис се скъсва от тичане, а най-голямата заплата прибира немецът Месут Йозил. Халфът обаче редовно се скатава. И в момента етническият турчин лекува контузия, като Арсен Венгер призна, че не го е виждал от няколко дни.

Йозил прибира по 140 000 паунда седмично. Това е рекорд за Арсенал, но далеч от тавана на заплатите в грандовете от Манчестър. Сити и Юнайтед редовно прибират най-добрите играчи на Арсенал през последните години