OffNews.bg

Светът щял да се моли на Русия да се върне в спорта

Президентът на руската федерация по ски бягане Елена Вялбе изрази оптимистично предположение, че светът ще се моли на спортистите от РФ да се върнат в състезанията.

В момента руснаци и беларуси са аут заради войната срещу съседна Украйна. В някои спортове вече ги допускат, но при определени условия като неутрален флаг, неподкрепа на агресията на Кремъл и т.н. Вялбе, която навърши днес 55 години и беше поздравена от президента Владимир Путин по повода, обаче е патриотично настроена.

"Светът няма вече да е същият. Не вярвам да има някаква агресия или бойкот от страна на спортистите - да не разговарят с нас или да не ни подават ръка. Не вярвам в това. Само да свърши специалната военна операция (б.р. така в Русия наричат пълномащабната война срещу съседна Украйна) и светът ще е силно променен.

Може пък и да ни молят да се върнем и да ни се извиняват. Като всеки човек искам това вече да свършва. Това е разбираемо. Не всичко обаче е така просто, както си мислехме на 25 февруари миналата година.

Тогава всички бяха надянали розовите очила. Сега разбират, че нещата не са такива, каквито ги искахме. Всъщност ние въобще не сме ги искали", казва Вялбе.