OffNews.bg

Съдии ограбиха легендата Пакиао след кървава баня (видео)

Легендата на бокса Мани Пакиао беше суперфаворит при защитата на титлата си в полусредна категория срещу тоталния анонимник  Джеф Хорн от Австралия. Филипинският боец понатупа здраво бившия учител пред 55 000 зрители в Бризбън.

Но! У дома и стените, пардон, съдиите, помагат. Те вдигнаха сензационно ръката на Джеф. Но в света на парите това е нормално. Стадионът полудя, Пакиао го даде джентълмен след солиден хонорар и се зарадва на възможността да даде още един мач на местното момче.

Идолът на Филипините едва не уби в 9-и рунд Хорн. Вкарва му толкова много удари, че сигурно съдиите не са успели да ги преброят. Главата на австралиеца подскачаше като топка, а кръвта му течеше по цялата глава.

Преди това реферите си затвориха очите и за нечиста игра на домакина. Той разби главата на Пакиао с лакът, а после и с глава. Легендата получи лекарска помощ, тъй като изглеждаше, че няма място, което да не обляно в крън.

Накрая предстоеше най-странното решение. Съдия Валеска Ролдан даде 117-111 за Пакиао, но Крис Флорс и Рамон Сердан видяха еднакво - 115-113 за Хорн. ESPN.com преброи 117-111 за Мани,а анализаторът на телевизията Теди Атлас - 116-111 за Пакиао.

"Това е решението на съдиите. Уважавам го", отсече обаче великият шампион, който държи клаузата за реванш и ще я задейства. Той обяви решението си пред ESPN, която предаваше директно. И за първи път безплатно мач на Мани от 12 години насам!

Хорн също изглеждаше шокиран от победата си, но побърза да я нарече най-великата в историята на Австралия. Той чистосърдечно си призна, че Пакиао е неговият идол в бокса.

Филипинецът все пак не е капо. Той си тръгва с 10 милиона американски долара от Австралия! За победителя остават 500 000.