OffNews.bg

Зрелищен скандал между Рашидов и Сидеров в парламента

Скандал избухна в кулоарите на парламента между министъра на културата Рашидов и Волен Сидеров, след като от парламентарната трибуна лидерът на „Атака“ обвини министъра, че е турски шпионин.

В началото на парламентарния контрол в петък Волен Сидеров прочете декларация от името на партия „Атака“, с която поиска оставката на министъра на културата.

Според националистите Рашидов не защитава българските, а турските интереси, псува на турски под знамето на България и дори е шпионин на югоизточната ни съседка.

Думите на Сидеров явно са вбесили иначе спокойния Вежди Рашидов, който пристигна за изявление в парламента минути след декларацията на „Атака“.

„Винаги съм бил спокоен, за всички три години съм се въздържал от коментари. Всеки има право да говори каквото си иска - както се казва, глупостта не е порок, но не бива да се превръща в свинщина“, заяви с необичайно висок тон Рашидов.

„Никога не съм бил в партии, не съм бил ченге. Министър съм от три години и си върша прекрасно работата. Приемам критики за това, за работата, но да ме обвиняват за частни интереси и турски сериали – това не мога да приема“, обиди се  министърът на културата.

По време на изказването до трибуната пристигна и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който започна да апострофира министъра.

„Не лъжи, стига си приказвал лъжи, Рашидов. Ти си агент на Турция и защитаваш турските интереси. Стига си говорил глупости, ами кажи – ще се снимат ли турски сериали в България“, изкрещя националистът.

„С кое защитавам турските интереси? С това, че строя музеи ли, с това, че ремонтирам училища ли? А ти какво си направил за България? Аз съм един от най-добрите български художници и хората ме обичат, а теб кой те обича?“, продължи караницата министърът на културата.

„Хиляди статии съм написал, но ти не знаеш български, за да ги прочетеш“, отсече Волен Сидеров.

Разярен, Вежди Рашидов напусна трибуната, като преди това се закани, че ще съди лидера на „Атака“ за клевета.