OffNews.bg

"Златен скункс" за гафа с новогодишната реч на президента (обновена)

Прессекретарят на президента Мария Иванова днес се сдоби със статуетката "Златен скункс" заради гафа с новогодишното обръщение на държавния глава.

Близо седмица след гафа, при който снимка от курорта Аспен в американския щат Колорадо беше представена като българска природа, администрацията на президента още не е взела отношение. Едва на Богоявление президентът Росен Плевнелиев заяви пред журналисти, че вероятно ще има наказани от прессекретариата, като каза, че “очевидно има грешка, но това не е грешка на президента”.

Днес прессектретарят Мария Иванова получи статуетката за допуснатия гаф.  Именно тя е инициатор и автор на концепцията за новата визия на президентското новогодишно обръщение, но до момента тя не е взела отношение по гафа. По информация на OFFNews тя е била човекът, който лично е одобрявал и предлагал снимки за видеото на президента. На по-късен етап с монтажа на видеото са били ангажирани хора от прессекретариата на президентството, но крайният продукт е одобрен за излъчване в ефир лично от Иванова, като с копие от видеото е разполагал и президентът. 

"Г-жа Иванова прие „скункса“ и изрази съжаление за допуснатата нелепа грешка, която засенчи хубавите намерения речта на Държавния глава да бъде по-различна от обикновено", съобщиха продуцентите на предаването.

Заради гафа е стартирало дисциплинарно производство, като вероятно ще има наказани служители на пресцентъра. Това става, след като за гафа вече беше уволнена служителка на фирмата "Балкантурист", която объркала снимката на курорта Аспен, представяйки го за изглед от родното Пампорово. Резултатите от проверката трябва да бъдат ясни в началото на седмицата.

След като президентът вчера заяви, че наказани най-вероятно ще има, служители на пресцентъра са подготвени за искането на оставките им.