OffNews.bg

Протестът: Две хубави уши, душата на ченге (снимки+видео)

„Две хубави уши, душата на ченге“ и „Цецо, прибери си антените“ са само част от лозунгите, които протестиращите издигнаха пред Съдебната палата в неделя.

Демонстрацията започна в 11 ч. - в уречения час и на обичайното място за неделните протести на ВМРО. Този път обаче в акцията се включиха много хора, включително и от редица неправителствени организации.

Сред плакатите имаше още "Бойко, вдигни уши", "Имаме Воля да подслушваме" (пародия на мототот на ГЕРБ за изборите "Имаме воля", "НЕ на полицейската политика на Цецо и Бойко".

Протестът беше предвождан по улиците от лека кола, тип ван, на която пишеше "Цецомобил", а на капака ú беше закачена сателитна антена с надпис "Имаме воля да слухтим".

Основното искане на гражданите е бившият вътрешен министър Цветанов да спази обещанието си и да се оттегли от политиката, след като прокуратурата доказа, че СРС-тата са били използвани неправомерно.

Сред протестиращите се забелязваха и лица от протестите във Варна, които са дошли в столицата специално за да изразят недоволството си срещу полицейщината.

Както бе договорено, към 11.40 от ВМРО свиха знамената и на демонстрацията остана да се вее само българският трикольор, но обърнат наобратно – като при война.

Всички хора, събрали се пред Съдебната палата, се отправиха към сградата на МВР, където в 12 ч. започна общият протест срещу подслушването и полицейщината.

На протеста присъстваха около 200 души. Сред тях бяха Петър Якимов от "Антимафия", политологът Евгени Дайнов, рапърът Мишо Шамара.


Video streaming by Ustream