OffNews.bg

Плевнелиев за гафа: Учуден съм как се подменят смислени послания

"Учуден съм от това как може толкова лесно да подменим съдържанието на едни смислени послания." Така президентът Росен Плевнелиев коментира гафът, съпътствал новогодишната му реч - тогава неповторимата природа на България, за която говореше държавният глава, бе илюстрирана със снимка от курорта Аспен в американския щат Колорадо.

Плевнелиев коментира въпроса днес пред журналисти.

"За мен това беше една много съдържателна и хубава новогодишна реч. Благодаря на хилядите хора, които се обадиха, пращаха SMS-и и имейли, и писма в подкрепа", каза Плевнелиев.

Аз съм последният човек, който ще се бърка в работата на медиите, каза Плевнелиев в отговор на въпрос дали ще потърси отговорност от БНТ заради станалото и обеща "в рамките на президентската институция да направим своя анализ". Плевнелиев обаче подчерта, че все пак ще има наказани, тъй като "очевидно има грешка, но това не е грешка на президента".

„Притеснен съм от това, че много бързо и лесно беше посочено, че това е „гаф на Плевнелиев”. Притеснен съм от това, че много хора не си зададоха елементарния въпрос – президентът ли е техник, който седи зад един компютър, и сглобява някакви снимки”, заяви президентът Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев подчерта, че сам е написал речта си и застава зад всяка дума от нея.