OffNews.bg

ГЕРБ сезира главния прокурор и комисията на Сидеров за случая "Хохегер"

ГЕРБ внесе сигнал по случая "Хохегер" в парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, оглвявана от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Още днес бившите управляващи ще сезират по случая и главния прокурор Сотир Цацаров.

Това обявиха в парламента днес Димитър Главчев и Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Бившите управляващи ще внесат цялата папка с разследването, което бе проведено от специалната комисия в миналия парламент. В нея има доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, становище на консултативния съвет на Сметната палата, копие от стенограма на Министерски съвет от 2006 г., където се взима решение за освобождаване на дивидент от Пловдивския панаир, за да се платят задълженията по консултантски договор с лобиста Хохегер.

"Надявам се органите, които сме сезирали, да се произнесат и да допълнят констатациите на комисията, че са изплатени на австрийския лобист близо 3 млн. лева, от които като подизпълнител в България фирми на Моника Йосифова са получили близо 800 000 лв.", коментира Главчев.

От ГЕРБ ще работят за изясняването на случая, който, по думите им, е спечелил на България славата на най-корумпираната страна-членка на ЕС.

"Поради факта, че сто дни има само грешки, сигурно са забравени предишните четири години грешки. Такива като тандема Николов-Стойков, случая "Батко-братко", министъра, известна с прозвището "г-жа Стихийно бедствие", аферите на приближените до софийската организация на БСП, онези инициали "Р. Овч.", заяви бившият здравен министър Десислава Атанасова.