OffNews.bg

Борисов към медиите: К'во ще пишете сега, не знам

  

Президентът Обама нито един упрек не каза за нас. К'во ще напишете сега, не знам.

Така премиерът Борисов се обърна към пътуващите с него български журналисти в САЩ след срещата му с американския президент Барак Обама.

Специално за тези, които писаха, нали, че ще се видиме в Обама друг път, да им кажа друг път да не пишат нещо преди да знаят. Те си знаят кои са, платените медии. На тези, които говориха, че са ни извикали спешно, да им кажа, че имахме три дати: 3 декември, 17 декември и края на януари. Понеже на 17 декември имаме съвместно заседание с гръцкото правителство, края на януари пък други ангажименти в Брюксел, затова избрахме 3 декември. Просто с молба преди да се правят свободни съчинения, да питате и тогава да се каже, а не да се дезинформира обществото. Просто като молба и коректност към вас. Както виждате, когато има вече какво да се каже конкретно, аз заставам пред вас и го съобщавам. Хич не ми е приятно да чувам информации, които изобщо не кореспондират с истината, а в същото време да се говори за коректност помежду ни.

Президентът Обама не каза нито един упрек за съдебната реформа, дори и за правосъдната даде пример, че в нашето правителство с избора за ВСС, за Инспекторат, за главен прокурор – за първи път това се случва в България. Не помните ли как на президента Първанов съветниците изведнъж заемаха всички длъжности. Изведнъж, в рамките на няколко месеца, България извървява път, който не си е мислела, че може да го направи. Абсолютно прозрачен избор на съдии, каза още Борисов.