OffNews.bg

Александър Александров бит два пъти

Александър Александров - член на Комисията за защита на конкуренцията и бивш говорител на ЦИК, е бил нападнат и бит не веднъж, а два пъти. Това съобщиха за OFFNews.bg от СДВР. Първото нападение е било на 10 ноември, второто - на 19-и. За него писахме вчера. И двата случая останаха извън сводките на МВР. Защо случаите са били покрити и досега няма отговор от МВР. Самият Александров коментира пред OFFNews.bg с думите: "Медиите нито ще помогнат да се намерят изпълнителите, нито поръчителите, нито ще осигурят сигурност на мен и на семейството ми" (чуйте звуковия файл). От министерството твърдят, че Александров е сигнализирал в полицията за нападението, като инцидентът е заведен като лека телесна повреда. Защо медиите научават чак сега и то не от МВР няма отговор. „Заведена е преписка за два случая от 10 и 19 ноември пред домашния му адрес. И в двата случая той е бил с леки наранявания“, коментира Бойко Лумбев, който е в екипа, разследващ случая (чуйте звуковия файл).

И в двата случая Александров се е обадил в полицията, като веднага е образувана преписка. Проверката не е приключила, разпитани са свидетели и са иззети записите от всички камери, които се намират в района.

Александров е дал обяснения за случая, които улеснили разследващите в работата им, уточниха от полицията. Основно се работи по три версии - едната е свързана с работата на Александров в Комисията за защита на конкуренцията, втората е свързана с лични мотиви. Третата версия от полицията не пожелаха да оповестят.

Александър Александров вероятно е познавал нападателите си, както и кой е поръчал побоя над него, научи OFFNews.bg от разследващи случая.

И в двата случая нападенията са идентични. Александров се прибирал пеша. Преди да бъде нападнат, той е разговарял с човек близо до входа на кооперацията. Двамата разговаряли известно време, след което непознатият му нанесъл удари по лицето и избягал. Нападателят не е бил маскиран, а инцидентът е заснет от охранителните камери, които обхващат целия периметър около комплекса.

Според полицията обаче, ако нападателят и жертвата са се познавали, то разследването е щяло да приключи бързо със залавянето на извършителя.

Въпреки че инцидентът е заснет от камерите, записът е иззет едва месец по-късно - на 10 декември, установи проверка на наш репортер.

Кооперацията на Александров се намира в мини комплекс „България“ в столичния квартал „Борово“. Мястото се охранява от видеокамери, а достъпът до входа на кооперацията минава през охранители от фирма „Стимекс-7“ и метална решетка, която се заключва, видя наш репортер на място.

Пред OFFNews.bg единият от охранителите обясни, че е чул за случая, но не е бил на смяна по това време. Научил от своя колега за побоя, но без подробности. Мъжът обясни, че не познава Александров и че в комплекса живеели и други високопоставени хора. Според охраната това е първият такъв инцидент в комплекса.