Задържан е 34-годишен мъж, удрял и заплашвал с убийство бременната си приятелка

OFFNews 16 август 2023 в 12:10 1473 0

Насилие

Снимка Архив

Домашно насилие

Задържан е 34-годишен мъж, който е удрял и заплашвал с убийство бременната си в деветия месец приятелка. За поредния случай на домашно насилие съобщават от полицията във Велико Търново, предаде БНР. 

Сигналът в полицията в Горна Оряховица е подаден от майката на пострадалата бременна жена, която твърди, че случаят е от снощи, когато бременната ѝ в деветия месец дъщеря е бита и заплашвана с убийство от мъжа, с когото живее на семейни начала в стражишкото село Кесарево.

От полицията съобщават, че мъжът системно злоупотребявал с алкохол и многократно е посягал физически на съпругата си. Снощи между двамата е възникнал скандал с насилие. Жената е потърсила помощ от баща си, към когото 34-годишинят мъж отправил закана за убийство.

Той е задържан и е образувано досъдебно производство.

Друг мъж е поискал от жена си да оттегли заявлението си срещу него, като публично упражнил физическо насилие и отправил закана за убийство към нея. Тя има заповед за защита от домашно насилие. Районният съд в Павликени е наложил мярка задържане под стража на мъжа. 

Днес във Велико Търново ще се проведе кръгла маса за превенция на домашното насилие и координация между институциите при осъществяване на закрила. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика